Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Ламбда сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за Ламбда сонда

Значи днес бях в БОШ сервиза да ми направят една диагностика,защото напоследък лампата на инжекциона светкаше от време на време,та момчето каза,че идвало от сондата проблема и че се подавала по-богата смес(оттам и разхода^).Иначе не можело да се изтрие от компютъра и ще си свети докато не я сменя.Също каза,че имали сонди за алфата ама цената ми дойде малко нанагорно-210лв и затова реших да питам тук: "Колеги от Пловдив кажете каква точно е сондата и къде да търся по-евтина.
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Погледни в раздел "Продава"
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Моята сонда излезе към 170 лева.Взех я от магазина на Киров на Гладстон (до икономическия техникум).Ако я вземеш от сервиза монтажа маи е безплатен.

Comment

Значи днес потърсих в магазините и резултата е следният:
        MAGNETI MARELLI - цена 130лв
        Томко УСА - 116 лв

Кажете коя да взимам??!?!

Comment

Марелито от Евросервиза ли е цената?Щото е за предпочитане тва другото що за изобретение е?Имам впредвид да не е внос неизвестен.Аз лично сложих NTK защото и старата беше такава.
          ALFA 145 1,3 Boxer

Comment

alfamax Марелито незнам откъде точно е цената,защото момчето,което търсеше се обаждаше на много места.А относно другата марка Tomco са американски (УСА=USA) и не мисля,че са за изхвърляне и те,но все пак тъй като нямам много време да му мисля смятам утре да взема магнети-то и да карам нататък.
            Ако някой има някакво мнение или препоръка относно избора ми моля да го изкаже колкото може по-бързо,защото утре към 17 отивам за Марелито.

Comment

Сондата е поставена и вече всичко си е 6+.
              Още един път искам да благодаря на колегите който се отзоваха и имаха желание да помогнат.

Comment

Първоначално публикувано от MBlaST
                Сондата е поставена и вече всичко си е 6+.
                Още един път искам да благодаря на колегите който се отзоваха и имаха желание да помогнат.
                Май имам същия проблем. Гори ми към 16 градско. дали има разлика в цената на сондата, моят мотор е 1.3

Comment

Колега,първо ако не си бил на диагностика отиди и виж какво ще покаже компютърът,пък ако е ламбдата ще смениш и ще видиш дали е това или има и нещо друго,защото 16литра са си множко,но не се знае нито колко ти е тежък дясният крак,нито дали са сменяни филтри милтри итнт..а иначе ламбдата ти е или с 4 или с три жици незнам точно,но цената няма да е повече от тази за моята,нито пък по-малко

Comment

Ако на някой му се налага да сменя ...

Ако на някой му се налага смяна на ламбда сондата мога да ви предложа и от 4те типа ламбди сонди.Имам универсални сонди със1 и 2 жици -60лв.лв. ,със 3 жици -80лв. и със 4 жици също 80лв. ако на някой от вас са му необходими мога да му изпратя .Пишете на имейла adventurecarbg@abv.bg .Ламди сондите са японски на Japanparts .

Comment

Първоначално публикувано от alfamax
                      Марелито от Евросервиза ли е цената?Щото е за предпочитане тва другото що за изобретение е?Имам впредвид да не е внос неизвестен.Аз лично сложих NTK защото и старата беше такава.
                      И моята е NTK с три кабела ...червен ,бял и черен, а с куплунга ли я купи или без и от кой магазин. На моята е прекъснат червения кабел

Comment

Ами това 4е е прекъснат кабела не е много добре първо я премери преди да сменяш
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И аз си мислех 4е сондата ми е за смяна защото и моята хар4еше доста но отидох на диагностика и вси4ко се оказа 4е е в ред смених свещи и въздушния филтър и колата се подобри и във вурвенето и в разхода ,сега хар4и между 12-13 в града със задръствания .Явно това си е разхода на тези коли Но аз си оби4ам а и като 4уя боксера и направо умирам

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз ги смених, преди да погледна сондата- LH на Golden Lodge и въздушния също, а сондата е прекъсната точно в началото на кабела , май нещо не е работила и са я резнали ... откакто имам колата не съм я погледнал

Comment

Ами погледни този кабел защото може целия проблем да ти е от там.Моята я мерихме и се оказа 4е работи добре а разхода си е горе долу такъв между 11-13

Comment

Working...
                              X